kanapki z chlebka brokułowego…
chlebek brokułowy jest fantastyczny! pyszny, aromatyczny i wilgotny. robimy z niego najlepsze kanapki na świecie! są pełne smaku, dopełniających się aromatów, super zdrowe, super pyszne! w zasadzie można jeść je do woli, ile tylko się chce – bez glutenu, bez mąki, niemal bez węglowodanów, kolejne porcje warzyw i trochę nabiału. serdecznie polecam!
składniki
-
CHLEBEK BROKUŁOWY – 4 kromki { połowa porcji z przepisu }
-
CHUTNEY POMIDOROWY lub inny aromatyczny sos pomidorowy, najlepiej korzenny, najlepiej domowy
-
serek kozi albo zwykły twarożek kremowy, do smarowania
-
ulubiona sałata / sałaty
-
świeże kiełki
-
ewentualnie inne dodatki /składniki wg upodobania { moim zdaniem ta kombinacja jest genialnie pyszna, nie potrzeba nic więcej }
najlepsze kanapki ever —> przygotowanie
przygotowanie oczywiste. jedna kromę smaruję sosem pomidorowy { chutney jest zdecydowanie najlepszy, rządzi po prostu }. drugą kromkę smaruję serkiem. pomiędzy kromki wkładam ulubione sałaty, albo kiełki, albo jedno i drugie. składam kanapkę w całość…
można też chlebek przekroić tylko na pół. posmarować dwie duże części – tak, jakby tworzyć kanapki supersize. włożyć sałaty i kiełki pomiędzy, złożyć razem. a potem pokroić na rozmiar kanapkowy. zdrowe i pyszne. jeśli przygotowujecie z całej porcji chlebka z przepisu – potrzeba oczywiście dwa razy więcej składników.
nie wahajcie się ani chwili dłużej.
pędźcie po brokuły, ten przysmak wzywa 
Takie kanapki są niezwykłe. Wyglądają bardzo apetycznie
Wygląda ciekawie i trochę egzotycznie:)