coś czego nie ma:
zdrowa, pyszna przekąska,
zdrowe pełnowartościowe chipsy… z jarmużu!
i bardzo, bardzo łatwe do przygotowania.
(to bardziej sposób, niż przepis.)
składniki:
-
jarmuż
-
oliwa
-
czosnek
-
sól, pieprz, odrobina chili
-
ulubione zioła
przygotowanie
usunęłam twarde środki liści (głąby, czy łodyżki), jarmuż podzieliłam na małe kawałki – im mniejsze, tym lepiej.
ułożyłam luźno na blaszce, na papierze do pieczenia. dodałam przeciśnięte przed praskę ząbki czosnku. oprószyłam solą i pieprzem, posypałam suszonym rozmarynem i papryką wędzoną, odrobiną chili. skropiłam oliwą, delikatnie.
piekłam w 150 stopniach 12 minut, po 7 już sprawdzałam – łatwo przypalić.
smacznego!