przepisy: przekąski | dania, które nas przekonały, urzekły, zachwyciły.... wszystkie przepisy zostały faktycznie zrealizowane, zazwyczaj wielokrotnie, czasem z modyfikacjami. wszelkie porady pochodzą z własnych konkretnych doświadczeń, a opinie są oczywiście subiektywne.
- All312
- ! FIT90
- bezglutenowe193
- Boże Narodzenie44
- chleby i chlebki26
- ciasta i ciastka88
- cytrusowe32
- dania główne32
- desery53
- dodatki50
- Italia na talerzu24
- jesienne44
- lato na stole95
- lody14
- lunch30
- muffiny26
- napoje9
- orzechowe23
- owocowe95
- pasty22
- przekąski52
- przetwory39
- przyprawy2
- ryby i seafood11
- sałatki30
- śniadaniowe64
- sosy4
- superfoods9
- słodycze19
- vegan116
- Walentynki1
- warzywa ukryte33
- warzywne104
- WASZE ULUBIONE { najpopularniejsze }7
- wędliny5
- Wielkanoc33
- wiosna, ach to Ty!31
- zero waste19
- zupy9
W piecyku pieczemy każdy placek indywidualnie – tak też je formujemy. Z każdej kulki formuję placek ciasta, po kolei. Warto użyć wałka do wstępnego uformowania krążka, inaczej – szczególnie na początku przygody z pizzą domową – łatwo ciasto rozerwać albo nadmiernie przecienić ( wtedy w…
pamiętacie jak zachwycałam się produktami z południa Włoch, z apulijskich manufaktur ? { Apulia – region na południu Włoch, obejmujący obcas italiańskiego buta } to cudowne warzywa, pełne południowego słońca, uprawiane w sposób naturalny. zamknięte w słoikach, w towarzystwie pysznej oliwy i kompozycji przypraw… naturalne składniki, tradycyjne…
mnóstwo propozycji na pyszne i wartościowe koktajle znajdziecie w książkach z serii Zielone Koktajle. o książkach na lato poczytacie w poście >> TUTAJ >> zajrzyjcie!
przepis powstał w ramach współpracy z firmą InCampagna.pl
PS więcej o szparagowych przysmakach możecie przeczytać w artykule SZPARAGI ZIELONE, ULUBIONE. serdecznie zapraszam do dzielenia się Waszymi sposobami na szparagi 🙂
PS. jeśli lubicie ryby w cieście francuskim – zajrzyjcie również do przepisu na łososia w cieście francuskim >> palce lizać!
** wspaniałej jakości oliwę i balsamico sprowadzam z Włoch. to znaczy nie tyle sprowadzam sama, co sprowadzamy bezpośrednio z małych rodzinnych manufaktur w gronie znajomych i znajomych znajomych. jeśli chcecie się przyłączyć do grupy entuzjastów >> zajrzyjcie na facebookową grupę Smak Italii, zapraszam serdecznie!
PS po inne przepisy na muffiny zajrzyjcie tu >>> MUFFINY więcej o szparagowych przysmakach możecie przeczytać w artykule SZPARAGI ZIELONE, ULUBIONE. a może podzielicie się smoimi sposobami na szparagi? zapraszam!